VOEDING ALS MEDICIJN
wat is orthomoleculaire voedingstherapie?
- Voedingsadvies: wat jouw lichaam écht nodig heeft.
- Gerichte suppletie: het aanvullen van stoffen die jouw lichaam nodig heeft om weer in balans te komen.
- Interventies t.a.v. beweging en ontspanning: afgestemd op wat passend is voor jou.
Balans in belasting & belastbaarheid
een integrale aanpak
Ik benader de mens als geheel. Dit betekent dat ik niet alleen kijken naar je fysieke klachten, maar ook naar je welzijn, je leefstijl en je omgevingsfactoren. Het gaat om het herstellen van de balans tussen belasting en belastbaarheid, waardoor het lichaam weer optimaal kan functioneren. Een integrale aanpak staat hierbij centraal: voeding, beweging én ontspanning zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en zorgen samen voor een goede gezondheid.
hoe verloopt zo'n ORTHOMOLECULAIR voedingstraject bij [r]oer?
Voorbereiding op de intake
Vóór de intake vul je ons (medisch) intakeformulier in, zodat we meteen een basis hebben om aan de slag te kunnen.
Intake
We bespreken gedetailleerd jouw klachten en leefstijl en doen de trajectbepaling gericht op jouw situatie.
Vervolgconsulten
In de vervolgconsulten kijken we samen hoe het met je gaat. We bespreken je ervaringen, beantwoorden je vragen en passen waar nodig je voedings- en leefstijladvies aan. Zo zorgen we ervoor dat het plan steeds beter aansluit bij wat jij nodig hebt.
Eindevaluatie
Aan de hand van een persoonlijk gesprek, bekijken we samen de resultaten en jouw gevoel bij het traject. We bespreken ook hoe je dit blijvend kan integreren in jouw leven. Je krijgt handvatten om je gezondheid langdurig in balans te houden en terugval te voorkomen – met een flexibele, gezonde basis die bij jouw leven past. Uiteraard kan het traject ook verlengd worden, zodat de eindevaluatie een tussenmoment wordt.
Nazorg
Na het traject houden we graag een vinger aan de pols. Na een aantal weken houden we een extra contactmoment om te bespreken hoe je je nieuwe leefstijl kunt handhaven en of er nog extra ondersteuning gewenst is.
Met welke gezondheidsklachten kan ik je helpen?
Prikkelbaar darmsyndroom en obstipatie
Bij aanhoudende darmklachten zoals PDS of obstipatie kijk ik samen met jou of voeding, intoleranties of gewoonten hierin een rol spelen. We richten ons op het herstellen van de darmflora, het kalmeren van het spijsverteringsstelsel en het verminderen van eventuele ontstekingsreacties — met voeding als basis en waar nodig ondersteund met suppletie.
Metabool syndroom, over- en ondergewicht
Bij klachten zoals overgewicht, ondergewicht of het metabool syndroom kijken we samen naar wat jouw lichaam nodig heeft om weer in balans te komen. Vaak speelt voeding hierin een grote rol. Door het lichaam te ondersteunen met de juiste bouwstoffen — via voeding en eventueel suppletie — kunnen we je stofwisseling verbeteren en werken aan een gezond, passend lichaamsgewicht. Stap voor stap, op een manier die bij jou past.
Diabetes type I en II
Bij diabetes type I of II kijk ik samen met jou naar hoe we via voeding en suppletie de bloedsuikerspiegel beter in balans kunnen brengen. Met gerichte aanpassingen kunnen we het lichaam ondersteunen en — zeker bij type II — ook werken aan het verminderen van insulineresistentie. Altijd afgestemd op wat bij jou past en in overleg met eventuele andere zorgverleners.
Hoog cholesterol, hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten
Heb je een verhoogd cholesterol, hoge bloeddruk of risico op hart- en vaatziekten, dan kijk ik samen met jou naar je leefstijl en je voeding. Vaak zijn er op deze vlakken kansen om het lichaam te ondersteunen. Door gerichte aanpassingen in je voedingspatroon en eventueel met behulp van suppletie, werken we aan het verlagen van risicofactoren en het versterken van je algehele gezondheid — op een manier die past bij jouw leven.
Hormonale disbalans, schildklierproblemen en overgangsklachten
Hormonen hebben invloed op hoe je je voelt — fysiek én mentaal. Of het nu gaat om overgangsklachten, schildklierproblemen of hormonale disbalans, ik kijk graag met je mee naar manieren om je hormoonhuishouding weer in evenwicht te brengen. Met voeding en suppletie ondersteunen we je lichaam van binnenuit.
Allergieën, hooikoorts en astma
Bij allergieën, hooikoorts of astmatische klachten onderzoek ik of er tekorten zijn die het immuunsysteem uit balans brengen. Door deze aan te vullen en het lichaam te versterken met de juiste voedingsstoffen, kunnen we vaak verlichting van de klachten bereiken en het immuunsysteem tot rust brengen.
Chronische vermoeidheid en stress
Als je langdurig moe bent of veel stress ervaart, kan dat je lichaam uitputten en belangrijke voedingsstoffen uit balans brengen. In een traject kijk ik met je mee hoe we je reserves kunnen aanvullen en je lichaam weer veerkracht kunnen geven — zodat je energie langzaam maar zeker terugkeert.
Jicht, reuma, osteoporose, artrose
Bij klachten aan gewrichten of botten zoals jicht, reuma of osteoporose, kan voeding een belangrijke rol spelen in het verminderen van ontstekingen en het ondersteunen van herstel. Samen kijken we welke voedingsstoffen en supplementen jouw lichaam nodig heeft om de beweeglijkheid te verbeteren en klachten te verlichten.
Ondersteuning in elke levensfase
In elke levensfase kunnen er momenten zijn waarop je lichaam nét wat extra’s nodig heeft. Denk aan de zwangerschap, waarin zowel jij als je kindje behoefte hebben aan de juiste bouwstoffen. Of later in het leven, wanneer je energie en vitaliteit wilt blijven behouden. Ik help je graag om te ontdekken wat jouw lichaam nodig heeft in deze fase — en hoe we dat op een natuurlijke manier kunnen ondersteunen.
onze trajecten
Elke klacht is anders, en ieder lichaam vertelt z’n eigen verhaal. Deze trajecten bieden houvast bij veelvoorkomende hulpvragen en helpen je stap voor stap toe te werken naar meer gezondheid, energie en balans.
DARM
HERSTEL
Darmherstel traject
BLOEDSUIKER REGULATIE
Bloedsuikerregulatie traject
HORMOON
BALANS
Hormoonbalans traject
HERSTEL &
BALANS
Herstel & Balans traject
kan ik je helpen?
Orthomoleculaire therapie
tarieven
Darmherstel
Traject-
Persoonlijk intakegesprek
4 Vervolgconsulten -
Behandelplan
-
Suppletie advies
-
Voedingslijsten
-
Dagmenu ideëen
-
Wekelijks contact
Bloedsuikerregulatie
Traject-
Persoonlijk intakegesprek
3 Vervolgconsulten -
Behandelplan
-
Suppletie advies
-
Bloedsuiker Dagboek
-
Glycemische Index tabel
-
Voedingslijsten
-
Dagmenu ideëen
-
Wekelijks contact
Hormoonbalans
Traject-
Persoonlijk intakegesprek
3 Vervolgconsulten -
Behandelplan
-
Suppletie advies
-
Voedingslijsten
-
Dagmenu ideëen
-
Wekelijks contact
Herstel & Balans
Traject-
Persoonlijk intakegesprek
3 Vervolgconsulten -
Behandelplan
-
Suppletie advies
-
Voedingslijsten
-
Dagmenu ideëen
-
Wekelijks contact
Betaling kan direct na het consult via een betaalverzoek. Je ontvangt de factuur per e-mail. Facturen dien je in eerste instantie zelf te betalen en kun je vervolgens indienen bij je zorgverzekeraar. Controleer zelf of je in aanmerking komt voor een vergoeding. Orthomoleculaire therapie van [R]OER valt onder alternatieve geneeswijzen.
Orthomoleculaire therapie
tarieven
Intake - Eerste consult
-
90 minuten
-
Klacht(en) in kaart brengen
-
Uitgebreid behandelplan
gedurende het behandeltraject is inbegrepen.
Vervolg consult
-
60 minuten
-
Reflectie
-
Aanscherpen behandelplan
gedurende het behandeltraject is inbegrepen.
Traject Orthomoleculaire therapie
-
Intake - Eerste consult à 90 minuten
-
3x Vervolg consult à 60 minuten
-
Uitgebreid behandelplan
Tussentijdse telefonische updates of vragen per mail zijn in de prijs inbegrepen. Zijn er aansluitend meer consulten nodig, dan geldt de consultprijs van €65 per extra zitting.
[R]OER is aangesloten bij beroepsvereniging NWP en geregistreerd in het het kwaliteitsregister van RBCZ.